romana bursa de afaceri engleza bursa de afaceri rbex Germana bursa de afaceri Franceza bursa de afaceri Italiana bursa de afaceri Spaniola bursa de afaceri Araba bursa de afaceri romana bursa de afaceri Turca bursa de afaceri Chineza bursa de afaceri Rusa bursa de afaceri  
Romana
Despre Noi   |   Echipa rbeX   |   Centrul de presa   |   Energie Verde   |   Comert International   |   Cursuri
sigla rbex bursa de afaceri
Bursa Romana de Afaceri
Acasa Oportunitati de afaceri listate Listeaza-ti oportunitatea de afaceri Servicii de consultanta Pentru Brokeri Cum Functioneaza Contact
Acasa 24 de milioane de euro pentru intreprinderile verzi din Romania din fonduri norvegiene

24 de milioane de euro pentru întreprinderile verzi din România, din fonduri norvegiene

 

Întreprinderile private româneşti şi ONG-urile pot transmite propuneri pentru proiecte finanţate din fonduri norvegiene, după lansarea programului “Inovare în Industria Verde”.

 


Cu o alocare financiară de 24 de milioane de euro, programul îşi propune să mărească gradul de competitivitate al întreprinderilor verzi, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovarea şi dezvoltarea spiritului antreprenorial verde. Acest program de dezvoltare a afacerilor este adresat în principal companiilor private şi, într-o anumită măsură, şi organizaţiilor neguvernamentale din România care dezvoltă activităţi eco-inovatoare în zone mai puţin dezvoltate din România, dar şi proiectele în parteneriat între entităţi din România şi din Norvegia sunt încurajate, prin punerea la dispoziţia celor interesaţi pentru facilitarea proiectelor în parteneriat a unui Fond pentru Sprijinirea Relaţiilor Bilaterale, în valoare de 215.000 EUR.

Programul Inovare în industria verde este parte din schema mai largă de finanţare: Granturile SEE şi norvegiene pentru perioada 2009-2014. Peste 400 de reprezentanţi ai companiilor româneşti şi norvegiene, prezenţi la lansare, au manifestat un foarte mare interes pentru această oportunitate de finanţare.(…)
 

Lansarea programului de finanţare a fost organizată marţi, la Bucureşti, de Ambasada Regală a Norvegiei şi agenţia guvernamentală Innovation Norway.

Prezent la lansarea programului de finanţare, Ambasadorul Norvegiei în România, dl. Øystein Hovdkinn, a subliniat, în cuvântul său de deschidere, nevoia de proiecte bune şi eficiente în vederea unui mediu curat, a independenţei energetice şi a unei vieţi mai bune. Ambasadorul a subliniat angajamentul guvernului norvegian de a fi un partener activ şi responsabil în Europa prin contribuţia la dezvoltarea socială şi economică a României prin intermediul Granturilor.(…)

Prin Acordul pentru Spaţiul Economic European (SEE), trei state non-membre ale Uniunii Europene, respectiv Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, fac parte din  Piaţa Internă Europeană şi contribuie la coeziunea regională prin intermediul unor programe precum Granturile SEE şi cele Norvegiene. Dintre acestea, Norvegia este principalul donator, contribuind cu 97 la sută din suma totală. Granturile SEE şi norvegiene sunt de asemenea menite să consolideze relaţiile bilaterale dintre Norvegia şi România.

 

Citeste tot articolul:

http://jurnalul.ro/bani-afaceri/24-de-milioane-de-euro-pentru-intreprinderile-verzi-din-romania-din-fonduri-norvegiene-639028.html

 

SURSA: JURNALUL.RO

Printeaza E-mail
OPORTUNITATI DE AFACERI
VEZI TOATE OPORTUNITATILE LISTATE

|
Cauta oportunitati de afaceri
Domeniul de activitate
Ce te intereseaza:
Toate
Afaceri de Vanzare
Cumparatori de Afaceri
Partener financiar
Partener strategic
Franciza
Import
Export
Price in €:
0
Max
Last year's turnover:
0
Max
 
STIRI AFACERI
1/5
1/5